ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Ελλάδα

Στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή" θα παρεβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19/10 το πρωί στο ξενοδοχείο Intercontinentalκαι θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη αργά το μεσημέρι, οπότε και θα κλείσει με τη συνέντευξη του Υπουργού των εξωτερικών κ. Κοτζιά. Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα δώσει το παρών και σε ένα ακόμα διεθνές συνέδριο με θέμα τα «Πνευματικά Κέντρα και η Διασπορά», μια συνδιοργάνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), στο ξενοδοχείο Life Gallery στην Εκάλη. Την Τετάρτη το πρωί, ο κ.κ. Δημήτριος θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο στο «Δημήτρειο» Κέντρο Φροντίδας Παίδων στο Μοσχάτο.

Το επόμενο διήμερο 22-23 Οκτωβρίου ο κ.κ. Δημήτριος θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Να αναφέρουμε δε, πριν το ταξίδι του κ. Δημητρίου στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στη διάρκεια του επίσημου δείπνου για την απονομή Αθηναγόρειου Βραβείου του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ξενοδοχείο HiltonΤης Νέας Υόρκης, αποδέκτης για το 2015 θα είναι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ενώ την επομένη, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν θα πραγματοποιηθεί η τελετή χειροθεσίας των νέων αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα και η απονομή οφφικίων.

ΠΗΓΗ Αγιορείτικο Βήμα

Σχετικές ειδήσεις