ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος πιστών στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Νέα Ελβετία Βύρωνος (pics)

Πλήθος πιστών στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Νέα Ελβετία Βύρωνος (pics)

Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος η ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά που φυλάσσεται στο όρος Βέρμιο.

Η υποδοχή της έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πού χοροστάτησε στον Εσπερινό με την συμμετοχή πολλών κληρικών και πιστών πού προσήλθαν όχι μόνο από την Αττική αλλά και από πολλές περιοχές εκτός Αθηνών (Χαλκίδα, Θήβα, Σαλαμίνα ,κ.α.) για να λάβουν την ευλογίας της.

Εντυπωσιακή συνεχίζει να είναι όμως η καθημερινή προσέλευση των εκατοντάδων ευλαβών πιστών που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, την βροχή και το κρύο, προσέρχονται από νωρίς το πρωί και έως αργά το βράδυ και παραμένουν υπομονετικά αρκετή ώρα μέχρι να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα και να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Καθημερινά προσέρχονται πιστοί από την Ιερά Μητρόπολη και από άλλες περιοχές της Αθήνας και παρακολουθούν ενδιαφέρουσες πνευματικές ομιλίες και εισηγήσεις από έμπειρους εισηγητές σχετικά με το θέμα του γενικού αφιερώματος των εορτασμών των ΙΓ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ : «Παναγία και Οσιακές μορφές του Αγιοτόκου Πόντου.

Σημειώνεται ότι την παραμονή του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου) θα μεταφερθεί το ιερό λείψανο της Τιμίας χειρός του Αγίου Δημητρίου υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και ώρα 6.00μ.μ. και θα αναχωρήσει μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος (Αγίου Δημητρίου 36 στο Βύρωνα Τηλ. 210-7660943. www.in-agiosdimitrios.com – info@in-agiodimitrios.com) παραμένει ανοιχτός καθημερινά (από 18 έως και 28 Οκτωβρίου).

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις