ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Άνθιμος: Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο (vid)

Μητροπολίτης Άνθιμος: Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο (vid)

«Αν πέσει ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει μεγάλη συμφορά», είπε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμά του, καθώς αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, από τον Αγ. Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, τόνισε επίσης πως η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αυτό που συμβαίνει στα νησιά μας είναι τραγωδία. Είναι φριχτό να πνίγονται άνθρωποι και ειδικά παιδιά», είπε ο κ.Αθνιμος και συνέχισε: «Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός θλιβερού πολέμου στη Συρία και περισσότερο από την συμπεριφορά των Τούρκων που τους διώχνουν με σαπιοκάραβα. Εν γνώσει τους γίνεται αυτή η τραγωδία. Με 8-9 μποφόρ δεν ταξιδεύουν τα μεγάλα καράβια, όχι μικρά φουσκωτά με 150 ανθρώπους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει κάνει όσα έπρεπε να κάνει. Είναι μια φρίκη της εποχής μας».

Και στο σημείο εκείνο σχολίασε τη φημολογία που υπάρχει για τον φράχτη στον Εβρο: «Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που έρχονται στα νησιά μας, και τώρα ακούμε όλο και πιο έντονα, από ορισμένους από την Αθήνα, να πέσει ο φράχτης που υπάρχει στον Εβρο. Αν πέσει ο φράχτης θα γίνει μεγάλη συμφορά. Τα προβλήματα θα είναι πάρα πολλά. Οι άνθρωποι στον Εβρο είναι οι ακρίτες του Ελληνισμού, είναι ήρωες. Δε θα ρίξουμε τον φράχτη για να γίνει ο Εβρος αυτό που όλοι ξέρουμε πως θα γίνει, αλλά θα τους βοηθήσουμε να φτάσουν στις χώρες της Ευρώπης που θέλουν. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να μείνει ο φράχτης άθικτος».

Επίσης αναφέρθηκε επίσης στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης αλλά και στο στόχο που έχει τεθεί: «Στα συσσίτια της Μητρόπολή μας δε ζητάμε χαρτιά, δε ρωτάμε την εθνικότητα, το θρήσκευμα, όλοι μπορούν να έρθουν. Αλλά θέλουμε βοήθεια απ’όλους. Οσοι έχουν να μη λησμονούν αυτούς που δεν έχουν. Στα συσσίτια που έχουμε πλείστα από τα υλικά που μαγειρεύουν προέρχονται από δωρεές. Δε θέλουμε να πεινάει κανείς στην Θεσσαλονίκη».

Μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τελέστηκε Δέηση επί τη αναχωρήσει της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Ελεούσας που ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στο πλαίσιο των εορτασμών της πόλης.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις