ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ουγκάντα (photos)

Ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ουγκάντα (photos)

Ποιμαντικές επισκέψεις στα ιεραποστολικά κέντρα και τις ενορίες της πρωτεύουσας της Ουγκάντας, Καμπάλα, πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή (06/11/2015) ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β'.

Ο μακαριώτατος επισκέφθηκε την ενορία του Αποστόλου Λουκά Kabogne και τα παρακείμενα σχολεία όπου μίλησε στους μαθητές, τονίζοντας την αξία της μόρφωσης όταν αυτή συνδυάζεται με την πίστη και την ευσέβεια.

Κατόπιν, επισκέφθηκε την κλινική της Μητρόπολης στην περιοχή αυτή και ενημερώθηκε για την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους πάσχοντες ασθενείς.

Ακολούθως, παραβρέθηκε στην ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Degeya, καθώς και στο ορφανοτροφείο που συντηρεί η ενορία, συναναστράφηκε με τα ορφανά παιδιά μοιράζοντάς τους δώρα, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τις αφιερωμένες κυρίες για την εθελοντική προσφορά τους προς τα ορφανά.

Τέλος, μετέβη στην ενορία του Αγίου Αντωνίου και την πλησίον αυτής νεοαναγειρόμενη γυναικεία μονή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, την οποία θεμελίωσε ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια, μίλησε για την προσφορά του μοναχισμού στη ζωή της Εκκλησίας και τέλεσε τη μοναχική κουρά μιας εκ των δοκίμων μοναχών της μονής, την οποίαν ονόμασε Μαρία προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Σχετικές ειδήσεις