ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εγκαίνια Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα

Εγκαίνια Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα

Με την άδεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του σήμερα τιμωμένου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Πλάκα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων ερμήνευε τα τελούμενα, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την παρασχεθείσα άδεια, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών για τη συνέργεια και τη συναντίληψή του προς ολοκλήρωση του ιερού αυτού έργου, τους ευσεβείς προσκυνητές, τους οποίους και επήνεσε για την παρουσία τους, τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές, συνεχάρη τον π. Πρόδρομο για την φιλάγιο προσπάθεια, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε, και τους ιεροψάλτες και Επιτρόπους του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προσέφερε στο Παρεκκλήσιο Σταυρό ευλογίας και στον π. Πρόδρομο επιστήθιο Σταυρό και ζήτησε την ευχή και την προσευχή όλων.

Τέλος, τόνισε ότι ο Όσιος Πορφύριος, o οποίος έζησε και στην πόλη και την έρημο, αγάπησε τους ανθρώπους, προς τους οποίους έδειχνε κατανόηση και συγχωρητικότητα, γι' αυτό και αξιώθηκε τοσαύτης τιμής από το Θεό.

Σχετικές ειδήσεις