ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Ο Αλέξιος Β΄ έφερε την αναβίωση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία

Πατριάρχης Μόσχας: Ο Αλέξιος Β΄ έφερε την αναβίωση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κυρού Αλεξίου Β΄.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος μετέβη στην Ιερά Μονή των Θεοφανείων, όπου τέλεσε τρισάγιο στον ενώπιον του τάφου του μαριστού Πατριάρχη.

Στο Ναό των Θεοφανείων παρέστησαν Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας, Υπουργοί, Βουλευτές, Καθηγητές και κληρικοί της Μόσχας.

Μετά το πέρας του ιερού τρισαγίου ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ανέφερε πως "θα θυμόμαστε πάντα τον Πατριάρχη Αλέξιο με ευγνωμοσύνη για το έργο του, σε δύσκολους περιόδους για την Εκκλησία, μια εποχή θρησκευτικής καταπίεσης."

"Θα θυμόμαστε πάντα τον μακαριστό Αλέξιο Β΄ για την συμβολή του, στην αναβίωση εκατοντάδων ναών και μοναστηριών, αλλά και στις άριστες σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του μακαριστού Αλεξίου Β΄, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "από πολύ μικρός αφιέρωσε την ζωή του ολοκληρωτικά στον Κύριο."

"Το όνομα του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναβίωση της Ορθοδοξίας στην πατρίδα μας" πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις