ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Επιχειρείται άλλη μία μαχαιριά στον οικογενειακό θεσμό

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Επιχειρείται άλλη μία μαχαιριά στον οικογενειακό θεσμό

Για τον θεσμό της οικογένειας μίλησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων δήλωσε: ''Λυπούμαι αλλά δεν καταβάλλεται πάντοτε αυτή η προσπάθεια και δεν ενισχύεται η δημιουργία και η συνέχεια της οικογένειας. Θα έπρεπε να ενισχύεται οικονομικά η μητέρα και να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι το έργο της μητρότητος είναι ότι ιερότερο και ότι υψηλότερο για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας. Δεν είναι μικρό πράγμα να γίνεται ο άνθρωπος συνδημιουργός του Θεού. Θα έπρεπε να ενισχυθεί οικονομικά η πολυτεκνία και όχι να φορολογούνται οι πολύτεκνοι και μάλιστα με μία ιδιαίτερη σκληρότητα.''

''Αυτό το οποίο επιχειρείται είναι άλλη μία μαχαιριά στον οικογενειακό θεσμό. Δεν είμαστε απάνθρωποι, πολύ περισσότερο δεν μισούμε κανέναν άνθρωπο. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να επιβάλλουμε στον καθένα το δικό μας τρόπο ζωής, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτά τα οποία η συνείδησή του του υποδεικνύουν. Η Εκκλησία όμως έρχεται να τονίσει ότι υπάρχουν επιλογές που είναι κόντρα στο θέλημα του Θεού και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι εκτός από την ελευθερία πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε και την ευθύνη των επιλογών μας'', ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος υπογράμμισε: ''Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε και κάτι περισσότερο, δηλαδή αντί να τρέχουμε πίσω από τις επιθυμίες του κόσμου, να τον οδηγήσουμε να βλέπει και λίγο πιο ψηλά. Αυτά είναι τα αληθινά συμφέροντα, τα καλά και συμφέροντα που λέμε στην Εκκλησία''.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων