Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Αρχ. Αμερικής: Προσευχές και στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ρούλα Κοτσέτα Ρούλα Κοτσέτα

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Αρχ. Αμερικής: Προσευχές και στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

"Στην κοπή και την διανομή της Βασιλόπιττας στην αρχή του Νέου αυτού Έτους ας προσφέρουμε επίσης τις προσευχές και στήριξή μας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και ας του ευχηθούμε πλείστα ακόμη έτη πιστής και αφοσιωμένης διακονίας στο Χριστό και την Εκκλησία Του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Αναλυτικά:

1η Ιανουαρίου 2016

Εορτή Αγίου Βασιλείου και Νέου Έτους

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου και κατά την ευλογημένη Εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, προσδοκούμε τις άφθονες ευλογίες και τα μεγάλα δωρήματα του Θεού και συνεχίζουμε να Τον δοξολογούμε και να τον τιμούμε διά της λατρείας μας και διά της πιστής διακονίας μας στο όνομά Του.

Καθώς αφιερώνουμε το νέο έτος και την ζωή μας στο άγιο θέλημα του Θεού, αρμόζει επίσης στην αρχή αυτού του χρόνου να τιμήσουμε την 25η επέτειο διακονίας του προσφιλεστάτου Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου. Πρόκειται, αληθώς, περί σημαντικού γεγονότος για την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας αλλά και για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, καθώς η περίοδος αυτή εμπεριείχε τεράστιες αλλαγές και προκλήσεις στον κόσμο μας. Στο αποστολικό πνεύμα του Αγίου Βασιλείου και πολλών άλλων Αγίων και Ιεραρχών, ο Παναγιώτατος προσέφερε πνευματική καθοδήγηση μέσα από τη βαθειά πίστη του στον Θεό και την αφοσίωσή του στο θέλημά Του. Προσέφερε στοργική ποιμαντική ηγεσία από την βιωματική εμπειρία του και την κατανόησή του της δυνάμεως της χάριτος του Θεού. Χειρίσθηκε με επιδεξιότητα σοβαρά ζητήματα αντλώντας από την μεγάλη θεολογική και λειτουργική κληρονομιά της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεώς μας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος οδήγησε και συνεχίζει να οδηγή τους πιστούς ανά τον κόσμο στην προσφορά αληθούς μαρτυρίας της ευλογημένης ζωής εν Χριστώ και της διαχρονικής ελπίδος η οποία βασίζεται στις υποσχέσεις του Θεού.

Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό για την όντως αποστολική διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχου μας. Τον ευχαριστούμε, επίσης, για όλες τις προσφορές των Ιεραρχών, του Κλήρου και του Λαού στην αντιμετώπιση των αναγκών και την υποστήριξη του έργου του Παναγιωτάτου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η προσφορά αυτή κατέστη μεγάλη συμβολή στη διάδοση του Ευαγγελίου, στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας, στην προσφορά πνευματικής καθοδηγήσεως επί περιβαλλοντικών ζητημάτων και στην βοήθεια ανθρώπων που ζούν υπό το καθεστώς επειγουσών αναγκών.

Η διακονία και ηγεσία του Παναγιωτάτου αντικατοπτρίζει την στοργή και την πίστη την οποία επέδειξε ο Μέγας Βασίλειος. Αντικατοπτρίζει, επίσης, την μαρτυρία της αγαπημένης μας Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου. Υπό την ηγεσία της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών και των τοπικών παραρτημάτων της, συνεχίζουμε την ετήσια παράδοση της ημέρας αυτής και ολοκλήρου του μηνός Ιανουαρίου να προσφέρουμε προσευχές και στήριξη σε αυτή τη διακονία. Κάθε ημέρα του έτους οι ευεργέτες, οι διευθυντές και το προσωπικό της Ακαδημίας καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων οι οποίοι έχουν ανάγκη από αγάπη, καθοδήγηση και την θεραπευτική δύναμη της πίστεως. Αυτή η ζωτικής σημασίας διακονία υποστηρίζεται επί εξήντα και πλέον έτη από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών διά της ετησίας κοπής της Βασιλόπιττας. Σας ζητώ να προσφέρετε γενναιόδωρα μαζί με τις προσευχές σας στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου.

Στην κοπή και την διανομή της Βασιλόπιττας στην αρχή του Νέου αυτού Έτους ας προσφέρουμε επίσης τις προσευχές και στήριξή μας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και ας του ευχηθούμε πλείστα ακόμη έτη πιστής και αφοσιωμένης διακονίας στο Χριστό και την Εκκλησία Του. Είθε ο καθένας από σας και οι οικογένειές σας να έχετε τις ευλογίες του Κυρίου μας για ειρήνη, υγεία και τη δυνατότητα να μοιράζεσθε τη δύναμη της πίστεως στη διάρκεια ολόκληρου του Νέου Έτους.

Μετά πατρικής αγάπης εν Χριστώ,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Το Globe Theatre του Λονδίνου παρουσιάζει έργα του Σαίξπηρ μέσω live streaming

02:50

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000

02:40

Η έκκληση της Υβόννης Μπόσνιακ μέσα από τα social media: «Σώστε μια ζωή...» (photos)

02:40

Έτσι θα αποκτήσεις περισσότερους Instagram followers

02:20

Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο του Λύμπεκ

02:00

Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο (pics)

01:40

Όταν οι διάσημοι κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους

01:39

Αλλαγή ώρας: Προσοχή! Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

01:20

Κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί πάνω από 800.000 παιδιά στον κόσμο κάνουν αυτό το πράγμα ακριβώς

01:00

Εξήντα φοιτητές κι ένα βρέφος επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων

00:40

Αυτές είναι οι κακές αντρικές συνήθειες που αρέσουν στις γυναίκες!

00:37

Σαν σήμερα το 2005 πεθαίνει ο Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές

00:20
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved