ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλο τον κόσμο

Πατριάρχης Μόσχας: Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλο τον κόσμο

Με αγρυπνία υποδέχθηκε τη νέα χρονιά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησε πλειάδα Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ενώ στον Καθεδρικό Ναό συνέρρευσε πλήθος πιστών.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στην ομιλία του, ανέφερε πως "πρέπει να προσευχηθούμε να έχουμε μια ειρηνική χρονιά".

"Σήμερα ο κόσμος περνάει αυτή την ημέρα στο σπίτι με διασκέδαση, φαγητό και χορούς, όμως η μέρα αυτή πρέπει να μας κανει όλους να σκεφτούμε αν στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον έχουμε εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού" πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε και σε γεγονότα που στιγμάτισαν την Ρωσία, τονίζοντας πως "η περασμένη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τη χώρα μας, για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο. Αυτό Προκαλεί ανησυχία στις καρδιές των ανθρώπων".

"Η Ρωσιά για πρώτη φορά συμμετείχε σε μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορά της, αλλά με σαφή προϋπόθεση να διασφαλίσει τα συμφέροντα της", υπογράμμισε ο Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας μίλησε για ειρήνη, ελπίδα, πνευματικό αγώνα, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για προσευχή.

Σχετικές ειδήσεις