ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι να διαδεχθούν τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι να διαδεχθούν τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Με την ανακοίνωση της αποδοχής από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της παραιτήσεως του Μητροπολίτου Καρπενησίου Νικολάου άνοιξε και ο ασκός του Αιόλου της ονοματολογίας για τη διαδοχή του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, οι επικρατέστεροι για να διαδεχθούν τον κ. ΝΙκόλαο στον μητροπολιτικό θρόνο του Καρπενησίου είναι οι εξής:

1) Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος. Είναι ο Β´ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και απολαμβάνει της στήριξης και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

2) Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδας. Πριν μερικά χρόνια είχε απασχολήσει την επικαιρότητα όταν κατηγορήθηκε πως χαστούκισε γυναίκα τροχονόμο στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας όταν τον σταμάτησε σε μπλόκο. Η τροχονόμος ισχυρίστηκε ότι ο Αρχιμανδρίτης έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και όταν τον σταμάτησε σε μπλόκο εκείνος την χαστούκισε. Από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης παραδέχτηκε ότι όντως έτρεχε με 157 χλμ την ώρα ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά την χειροδικία.

3)Ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου.

ekklisiaonline.gr

Σχετικές ειδήσεις