ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άνθιμος: «Θέλουμε να πεθάνουμε στην πατρίδα μας. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε...».

Άνθιμος: «Θέλουμε να πεθάνουμε στην πατρίδα μας. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε...».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος στο σημερινό κήρυγμά του, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας εξαιτίας και του προσφυγικού τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μιλάει για να προστατεύσει την Ελλάδα.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης συλλειτούργησε σήμερα με τους Μητροπολίτες Γλυφάδας Παύλο και Κυθήρων Σεραφείμ που είναι προσκεκλημένοι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε μεγάλη εκδήλωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα αναλυθεί η κατάσταση τόσο για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας, όσο για τη ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, αλλά και τη μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το πρωί, ο κ.Ανθιμος αναφέρθηκε τόσο στο προσφυγικό όσο και στα εθνικά θέματα, που συνδέονται άρρηκτα. «Κινδυνεύομε από ξηρά και θάλασσα», είπε αρχικά ο κ.Ανθιμος και συνέχισε: «Για την οικονομία μας την μία σωζόμαστε την άλλη βυθιζόμαστε και οι αποφάσεις δεν παίρνονται από εμάς, αλλά από τους Ευρωπαίους που κυβερνούν. Οι πολιτικοί μας και οι στρατιωτικοί μας άνδρες πρέπει να είναι άξιοι και αντάξιοι της πατρίδας μας. Προχθές χάσαμε τρεις νέους ανθρώπους, τρία παλικάρια. Να ευχόμεθα γι’αυτούς να τους χαρίσει ο Θεός την αιωνιότητα».

Εν συνεχεία, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για τα όσα λέει συχνά από άμβωνος για τα εθνικά θέματα: «Κάποιοι, που φοβούνται να βάλουν ακόμη και την υπογραφή τους, λένε και για μένα πως δεν αγαπώ τους γειτονικούς λαούς της βαλκανικής. Πόσο νυχτωμένοι είστε μέσα στο ψεύδος. Επί 42 χρόνια εκτός από τα εκκλησιαστικά μου καθήκοντα αγωνίζομαι για τη Μακεδονία και τη Θράκη για να εξουδετερώσουμε πονηρά σχέδια και αδικαίωτες επιθυμίες. Μου είπαν πολλές φορές ανώτατοι στρατιωτικοί “καλά που μιλάτε” και διπλωμάτες πως επηρέασα αποφάσεις συσκέψεων.
Την πατρίδα των γειτόνων μας τη σεβόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να ακούμε αυτά που λένε εναντίον μας. Αυτοί είναι που δεν αγαπούν τη δική μας. Παίζονται μεγάλα παιχνίδια. Να μη μιλήσουμε γι’αυτά και να αφήσουμε να έρθουν όπως θέλουν εκείνοι που έχουν συμφέροντα και θέλουν να δουν την Ελλάδα αποδυναμωμένη; Ζήλια και φθόνος για τα σύνορα, για τον ουρανό, για το Αιγαίο... Αυτή η χώρα έχει προνόμια που της τα χάρισε ο Θεός από αιώνων. Θέλουμε να πεθάνουμε στην πατρίδα μας. Θα συνεχίσουμε για να μιλάμε».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Είχα πει πως δε χωράμε. Τώρα μας λένε, ότι θα τους φέρουμε στο 424 μέσα στην πόλη, στη Θράκη ψάχνουν κενά σπίτια για να τους τα δώσουν. Εάν και στη Θράκη και στη Μακεδονία φέρουμε χιλιάδες ξένους θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Θέλουμε να βοηθηθούν, αλλά σε περιοχές που η εγκατάστασή τους δε θα δημιουργήσει προβλήματα στην πατρίδα μας στο άμεσο μέλλον. Ενότητα, ενότητα, ενότητα... Αυτό χρειάζεται. Θα κρατήσουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, τη πατρίδα μας, να είμαστε ενωμένοι».

Στους πιστούς μίλησε εν συντομία και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και στον γεμάτο μηνύματα λόγο του ανέφερε τους προβληματισμούς του για τις ενέργειες ορισμένων Ελλήνων υπέρ των μεταναστών αλλά και της ισλαμικής θρησκείας.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις