ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου προς την Κυβέρνηση ότι η Εκκλησία δε μπαίνει στο περιθώριο

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου προς την Κυβέρνηση ότι η Εκκλησία δε μπαίνει στο περιθώριο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την χθεσινή χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία καλώντας το νέο Μητροπολίτη να κάνει έργο φανερό γενικότερα μέσα στην ζωή της Εκκλησίας σε μία εποχή πολύ δύσκολη.

«Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα αλλά και συγχρόνως έχει τόσες υποχρεώσεις να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «σε μία εποχή δύσκολη που ως Εκκλησία ήδη το γευόμαστε ότι προσπάθειες καταβάλλονται από κάθε μέρος να μπούμε στο περιθώριο. Το γευόμαστε κάθε μέρα ότι δεν είμαστε αποδεκτοί σε πολλές θέσεις και κλειδιά της λειτουργίας του Κράτους. Σε αυτήν την εποχή, χρειαζόμαστε πρόσωπα τα οποία θα βοηθήσουν, ώστε η Εκκλησία να κρατήσει τη δύναμή της μέσα σε αυτόν τον λαό που δεινοπαθεί αυτήν την στιγμή. Να τον κρατήσει όρθιο για να περάσει απέναντί, όπως έκανε πάντοτε και όπως θα κάνει πάντα» .

O Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενόψει των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με την Κυβέρνηση ξεκινώντας από το μάθημα των Θρησκευτικών, το Σύμφωνο Συμβίωσης, την Καύση των Νεκρών, αλλά και τη μισθοδοσία του Κλήρου. Πολλά τα μέτωπα που έχουν ανοίξει μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Σχετικές ειδήσεις