ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τους πρόσφυγες: «Η ψυχή μας κλαίει-Πως θα το αντέξουμε;» (video)

Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τους πρόσφυγες: «Η ψυχή μας κλαίει-Πως θα το αντέξουμε;» (video)

Από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφέρθηκε χθες (13/3) εκτενώς στο προσφυγικό και στο δράμα χιλιάδων ανθρώπων.

Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Ανθιμος προέβη σε κάλεσμα αγάπης για τους δοκιμαζόμενους αυτούς ανθρώπους, επισημαίνοντας πως τα αγαθά τα προσφέρει ο απλός κόσμος.

Μεταξύ άλλων είπε: «Θα αντέξουμε εμείς; Δε γνωρίζω. Θα κάνουμε το σταυρό μας την προσευχή και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Μακάρι να μπορέσουμε. Η ψυχή μας κλαίει, αλλά πώς να τα καταφέρουμε. Αν ήταν 100, 200, 300 οικογένειες θα το λύναμε το θέμα. Αλλά όταν είναι τόσες χιλιάδες, τι θα γίνει; Με αγάπη, προσφορά και συμπάθεια για τους ανθρώπους αυτούς. Να φωτίσει ο Θεός να δοθούν λύσεις ή να ανοίξουν τα σίδερα οι άλλες χώρες. Θέλουν να πάνε στις βόρειες χώρες που τους έχουν ανάγκες για δουλειά και έχουν συγγενείς. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Να μην ξεχνάμε, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στους ανθρώπους αυτούς, ότι είμαστε Ελληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αλλιώς δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Δε λύνονται αλλιώς τα θέματα έτσι όπως πιστεύουν κάποιοι μοντέρνοι».

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Ρoή Ειδήσεων