ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Iερώνυμος: Όποιος θέλει να ακολουθήσει τον Χριστό εγκαταλείπει το πολίτευμα του εγωισμού

Iερώνυμος: Όποιος θέλει να ακολουθήσει τον Χριστό εγκαταλείπει το πολίτευμα του εγωισμού

«Η πατρίδα μας είναι σε οριακό σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Iερώνυμος κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής για τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, όπου έψαλλαν μαθητές της Σχολής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Αρχιεπισκοπής, με τον Διευθυντή της Σχολής π. Ειρηναίο Νάκο και τον Διευθυντής της Ορχήστρας Κανών κ. Γεώργιο Δεμελή.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο Σταυρός του Χριστού μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή μας, έμπνευση στα σχέδια μας, να φωτίσει όλη μας την ύπαρξη, διότι ο Χριστός ανεβαίνοντας πάνω στον Σταυρό όχι απλώς απέδειξε τη μεγάλη του αγάπη προς εμάς, αλλά επίσης, ο Χριστός ανέβηκε πάνω στο Σταυρό, για να μάθει στον καθένα από μας πώς να αγαπάμε. Μας αποκαλύπτει ποια είναι η αληθινή αγάπη. Ο Χριστός παίρνει τη θέση κάθε ανθρώπου που έχει μία θλίψη, που δοκιμάζεται».

Επεσήμανε, εξάλλου, πως «η αγάπη του Χριστού είναι αγάπη θυσιαστική, που έχει έξοδο από τον εαυτό μας και γίνεται θυσία για τον άλλον άνθρωπο και μόνο τότε μια αγάπη είναι πραγματική και ενεργοποιεί το φιλότιμο του άλλου ανθρώπου. Θα πρέπει να είναι πέτρα η καρδιά κάποιου, για να μην συγκινείται όταν ξέρει ότι κάποιος τον αγαπά τόσο πολύ, που ξέρει ότι είναι διατεθειμένος να δώσει τα πάντα για αυτήν την αγάπη. Αυτήν την αγάπη μας χάρισε ο Χριστός και αυτήν την αγάπη μας φανερώνει ο Σταυρός Του Χριστού. Όλα αυτά αποκαλύπτουν ότι ο Σταυρός του Κυρίου δεν είναι ένα σύμβολο εξωτερικό, ιδεολογικό, εξουσίας, δύναμης, ή μισαλλοδοξίας, αλλά είναι πολίτευμα όπως το ονομάζει η Εκκλησία, είναι τρόπος ζωής. Όποιος θέλει να ακολουθήσει τον Χριστό εγκαταλείπει το πολίτευμα του εγωισμού και ακολουθεί το πολίτευμα της αγάπης. Μιας αγάπης που δεν περιμένει τίποτε».

ΠΗΓΗ dogma.gr

Σχετικές ειδήσεις