ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κυριακή των Βαΐων στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού

Κυριακή των Βαΐων στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού

Eορτάστηκε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, η πανηγυρική είσοδος του Κυρίου Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Σήμερα η Εκκλησία μας πανηγυρίζει, εορτάζει την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Πρώτον είναι θριαμβευτική η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα γιατί έρχεται να καταργήσει τον θάνατο.''

Σε άλλο σημείο ο κ. Κλήμης συμπλήρωσε: ''Έρχεται ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα θριαμβευτής, γιατί έρχεται να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον θάνατο. Δεύτερον έρχεται στα Ιεροσόλυμα θριαμβευτής γιατί επείγεται, του παθείν για την ημών σωτηρία, για να κάνει την άνοδό του προς τον Γολγοθά και να καταργήσει τον θάνατο.''

''Σήμερα η Εκκλησία θέτει ενωπιόν μας ένα υπαρξιακό ερώτημα. Το βράδυ απλώς θα βγούμε από τα σπίτια μας και θα έρθουμε στην εκκλησία να υπαντήσουμε τον Χριστό από συνήθεια ή θα έρθουμε να συναντήσουμε τον Χριστό, τον Νυμφιό βγαίνοντας από τον ασφυκτικό κλοιό του εγωκεντρισμού μας;'' τόνισε ο Επίσκοπος Μεθώνης, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ''Εύχομαι την σημερινή μεγάλη ημέρα όχι να τον υπαντήσουμε εθιμοτυπικά από εόρτια συνήθεια αλλά να τον συναντήσουμε οντολογικά, εκκλησιολογικά και μαζί με τον Νυμφίο της Εκκλησίας να συνοδοιπορήσουμε μέχρι τον Γολγοθά.''

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης που προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα, που κατέκλυσε τον Ναό, να συμμετάσχουν σε όλες τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Τέλος ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ευχήθηκε: ''Όχι θρησκευτική, εθιμοτυπική συνήθεια, όχι υπάντηση αλλά συνάντηση με τον Χριστό''.

Σχετικές ειδήσεις