ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας της Βατοπαιδινής στον Πειραιά

Εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας της Βατοπαιδινής στον Πειραιά

Στην Μητρόπολη Πειραιώς, εορτάστηκε, την Κυριακή του Θωμά (8/5), για πρώτη φορά, η εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας, της Βατοπαιδινής.

Η ιερά πανήγυρη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου φυλάσσεται αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης της Βατοπαιδινής, ευγενής προσφορά του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, προς την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και το βράδυ Ιερά παράκληση και κατανυκτική Αγρυπνία.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη το ετήσιο Μνημόσυνο του Πρωθιερέως Παναγιώτη Τσιάπρα, επί 30 συναπτά έτη εφημέριου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής όπου εψάλη ο Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας της Βηματάρισσας, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Σε όλους τους προσκυνητές εδόθη ως ευλογία μικρή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας καθώς και βιβλιαράκι με την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως.

Η εικόνα τοποθετήθηκε στο καινούργιο ξυλόγλυπτο Προσκυνητάρι που εφιλοτεχνήθη προς τιμήν της Παναγίας.

Σχετικές ειδήσεις