ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τίμιο Ξύλο και Λείψανα υποδέχθηκε ο Βύρωνας

Τίμιο Ξύλο και Λείψανα υποδέχθηκε ο Βύρωνας

Πραγματοποιήθηκε χθες (9/5) η Υποδοχή τμήματος Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Σεραφείμ του Σάρωφ, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Χαραλάμπους, των Αγίων Δέκα Μαρτύρων της Κρήτης, του Αποστόλου Θωμά, τεμάχιο Ιερού Λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τεμάχιο Κάρας του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος, και η Κάρα του Αγίου Στεφάνου Μάρτυρος Μονής Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα.

Τα Άγια Λείψανα και το Τίμιο Ξύλο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από των Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Ιερό Λείψανο παρέδωσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά της συνοδείας αυτού στον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τα Ιερά Λείψανα καθώς και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και ευλογία μέχρι 25 Μαΐου ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός απο τις 7 το πρωϊ έως της 9 το βράδυ, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία των Ιερών Λειψάνων και του Τιμίου Σταυρού.

Τέλος μετά την υποδοχή τελέστηκε λαμπρός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καισαριανής, ενώ νωρίτερα πραγματοποίηθηκε και η περιφορά του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων εντός του Ιερού Ναού.

Σχετικές ειδήσεις