ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα 60 χρόνια του Ναού Ταξιαρχών Καλαμάτας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας(pics)

Τα 60 χρόνια του Ναού Ταξιαρχών Καλαμάτας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας(pics)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, εορτάσθηκε στην Καλαμάτα η επέτειος των 60 ετών εκ των εγκαινίων του ενοριακού Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ναού Οικονόμο Γεώργιο Γιαννόπουλο και απένειμε το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μέγα ευεργέτη της Ενορίας κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση αφιερωματικός τόμος, με την ιστορία του Ναού με τίτλο: «Λειτουργοί Θείας Δόξης». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα παιδικά και μαθητικά του χρόνια, αφού το πατρικό του σπίτι βρίσκεται λίγα μέτρα από το Ναό των Ταξιαρχών, στον οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ορθοδοξία.

Στη μακρόχρονη ιστορία του Ναού, αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, ενώ στο περιεχόμενο του τόμου αναφέρθηκε με εισήγησή του ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόκλητος Λαμπρινάκος, προϊστάμενος του Ι. Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας καλωσόρισε τον κ. Πρόεδρο και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 60 χρόνια διακονίας του Ι. Ναού, κάνοντας αναφορά στη λειτουργική και πνευματική πορεία του. Προσέφερε δε στον κ. Παυλόπουλο τον τόμο με την ιστορία του Ναού των Ταξιαρχών, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος προσέφερε στον Πρόεδρο, ως αγαθή ανάμνηση της επισκέψεώς του στην ενορία, μια αγιογραφημένη εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Σχετικές ειδήσεις