ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ηράκλειο: Λειτουργία Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου

Ηράκλειο: Λειτουργία Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου

Στο Ηράκλειο χτυπά και σήμερα η καρδιά της Ορθοδοξίας, η πόλη ζει μοναδικές ιστορικές στιγμές, καθώς στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά τελείται από το πρωί το Πατριαρχικό συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με συλλειτουργούς τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στο συλλείτουργο παραβρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ανέγνωσε την προσευχή «Πάτερ Ημών» κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ενώ το «Πιστεύω» διάβασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά έχει κατακλυσθεί από τις αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τις τοπικές αρχές ενώ στον χώρο γύρω από τον ναό βρίσκονται χιλιάδες πιστοί, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση, παρατιθέμενη από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και ο Δήμος θα παραθέσει πρόγευμα.

Δεν εμφανίστηκε ο Πατριάρχης Ρωσίας

Από νωρίς στον Μητροπολιτικό ναό συγκεντρώθηκαν βουλευτές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά την έντονη φημολογία ο Πατριάρχης Ρωσίας δεν έδωσε τελικά το παρών.