ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τριήμερη επίσκεψη Ιερώνυμου σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Τριήμερη επίσκεψη Ιερώνυμου σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Τριήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και στη Σαμοθράκη, πραγματοποιεί από σήμερα, 7 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Κατά την άφιξή του το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το νομό Έβρου δεύτερη φορά, σε διάστημα 2,5 μηνών, δήλωσε πως η συχνότητα των επισκέψεών του είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή η οποία «προκαλεί και προσκαλεί». «Εδώ βρίσκει κανείς ανταπόκριση στα ερωτήματα που θέτει μέσα του και επομένως τι πιο ωραίο όταν κάτι που επιθυμείς σου δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί». Όσον αφορά στον λόγο της τριήμερης παρουσίας του σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε, πως έρχεται στη Θράκη γιατί του αρέσει και περνάει καλά. «Γεμίζω τις μπαταρίες μου για να συνεχίσουμε το έργο όλοι μαζί. Δεν μας φέρνει εδώ κάτι το ιδιαίτερο, μόνον η αγάπη, το ενδιαφέρον, η επιθυμία να δούμε τους φίλους μας, τους ανθρώπους εδώ».

Όπως προέβλεπε το πρόγραμμά του, ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας λίγο μετά την άφιξή του επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης, προκειμένου όπως είπε, να προσκυνήσει και να προσευχηθεί από κοινού με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο τον «αγιασμένο αυτό χώρο». «Νομίζω ότι το πρώτο καθήκον που έχουμε σε κάθε μέρος που πάμε, αλλά ιδιαίτερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη, είναι να δούμε τους χώρους που έχουν ιστορία, εκείνους που ξέρουν γιατί είναι εδώ πέρα, που ξέρουν πως αγωνίζονται και πόσο τους χρειαζόμαστε σ’ αυτούς τους δύσκολους χρόνους».

Το απόγευμα ο κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Παυλίδη καθώς και με τους δημάρχους της περιφέρειας.

Σχετικές ειδήσεις