ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άρτα: Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης (pics)

Άρτα: Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης (pics)

Σε κλίμα μεγαλοπρέπειας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, του τοποτηρητή μητροπολίτη πρώην Άρτης Ιγνατίου, αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου από την Αργολίδα.

Η υποδοχή του νέου μητροπολίτου Άρτης έγινε στην πλατεία Σκουφά από τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος έκανε την προσφώνηση για να ακολουθήσει η αντιφώνηση του νέου μητροπολίτη.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε δεκτός από τον τοποτηρητή πρώην μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο ο οποίος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ακολούθησε η τελετή ενθρόνισης εντός του Καθεδρικού Ναού, όπου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης ανέγνωσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Παραβρέθηκαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές του νομού, Βασίλης Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Στύλιος (ΝΔ) και από την Αργολίδα οι βουλευτές Αργολίδος, Ιωάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, οι δήμαρχοι Ναυπλίου και Άργους Μυκηνών Κωστούρος και Καμπόσος αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Χειβιδόπουλος κ.ά.

Αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 7:00, ο νέος μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος θα προεξάρχει της Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος μητροπολίτης Άρτης στις 26 Οκτωβρίου 2009 είχε χειροτονηθεί επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ορίσθηκε πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος.