ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος Αμερικής αναλύει το μήνυμα της Ημέρας των Ευχαριστιών

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος Αμερικής αναλύει το μήνυμα της Ημέρας των Ευχαριστιών

Το νόημα και χαρακτήρα της επικείμενης Ημέρας των Ευχαριστιών, αναλύει ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, με ειδική εγκύκλιό του προς όλο το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τονίζει πως «η εορτή των Ευχαριστιών είναι μία ημέρα κατά την οποία εορτάζουμε τις πολλές ευλογίες τής ζωής. Στην χώρα που ζούμε έχουν αναπτυχθεί παραδόσεις οι οποίες συνδέονται με την πίστη, την οικογένεια και την κοινότητα, οι οποίες αφ’ ενός επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα τής εκφράσεως ευχαριστίας στον Θεό γι’ αυτές τις ευλογίες και αφ’ ετέρου αναγνωρίζουν γενικότερα την μεγάλη ευλογία πού Εκείνος μάς χαρίζει με τόσους πολλούς τρόπους».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «είμεθα ευλογημένοι ως αποδέκτες τής ευσπλαγχνίας και φροντίδος του Θεού για όλα όσα Εκείνος δημιούργησε. Ο Κύριός μας είπε, εμβλέψατε εις τα πετεινά τού ουρανού ότι ου σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας, και ο πατήρ υμών ο ουράνιος τρέφει αυτά•ουχ υμείς μάλλον διαφέρετε αυτών; (Ματθ. 6:26). Εκείνος γνωρίζει τις ανάγκες μας, ακόμη κι αυτές που εμείς θεωρούμε μικρές και ασήμαντες. Επειδή ο Θεός μάς χαρίζει πάντοτε την αγάπη και την πρόνοιά Του, επειδή μάς έπλασε και μάς συντηρεί με τη χάρη Του, Τον ευχαριστούμε».

Ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι «είμεθα πλουσίως ευλογημένοι από την θαυματουργική δύναμη τής χάριτός Του. Είναι δύναμη η οποία θεραπεύει, λυτρώνει, προστατεύει και σώζει. Ο Απόστολος Παύλος διεκήρυξε αυτή τη δύναμη λέγοντας, τη γάρ χάριτί εστε σεσωσμένοι διά πίστεως• και τούτο ουκ εξ υμών, Θεού το δώρον (Εφεσ. 2:8).

Δεχόμεθα αυτό το δώρο με πίστη και ευχαριστία. Ευχαριστούμε τον Θεό όντας σε κοινωνία μαζί Του διά τής Θείας Ευχαριστίας, που αποτελεί πράξη τής κοινότητος πλήρη χάριτος. Επειδή ο Θεός μάς αγαπά και επιθυμεί να μας αποκαταστήση στην αιώνια κοινωνία μαζί Του διά τής χάριτός Του, Τον ευχαριστούμε. Είμεθα ευλογημένοι διότι με Εκείνον έχουμε ζωή, και περίσσεια ζωής (Ιωάν. 10:10)».

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις