ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έντεκα χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Έντεκα χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

H επέτειος των 11 ετών από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου τιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο στα Ιεροσόλυμα.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

"Την Τρίτην, 9ην / 22αν μηνός Νοεμβρίου 2016, εωρτάσθη υπό της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος και του Πατριαρχείου η 11η επέτειος της Ενθρονίσεως του Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου εις τον ένδοξον Θρόνον του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Επί τη επετείω ταύτη ανεπέμφθη Δοξολογία προς τον Θεόν τον ειρηνεύσαντα το Πατριαρχείον διά της εκλογής και ενθρονίσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως την 10.30 π.μ. ώραν της ως άνω ημέρας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και συνιερουργούντων Αυτώ των Αρχιερέων και Ιερέων του Θρόνου και μετεχόντων των μελών της Ελληνικής Παροικίας και του Αραβοφώνου ποιμνίου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανόπουλου.

Μετά την Δοξολογίαν εις την αίθουσαν του Πατριαρχείου ο κλήρος και ο λαός υπέβαλαν τα σέβη και τας ευχάς αυτών εις τον Μακαριώτατον και προσεφώνησεν Αυτόν ο Γέρων Αρχιγραμματεύς.

Την μεσημβρίαν μετά την τελετήν παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα."

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις