ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου

Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου

Eπίσκοπος χειροτονήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου.

Η χειροτονία έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Πλάτανο Λέρου.

Στην Χειροτονία του εψιφησμένου παμψηφεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ρόδου κ. Κύριλλος, Προικονήσου κ. Ιωσήφ και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.

Να αναφερθεί ότι στην χειροτονία του νέου Επισκόπου Στρατονικείας παρέστη άπασα η δημοτική, τοπική άρχη καθώς και σύμπασα η τοπική κοινωνία της Λέρου.

Πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου όπου εξέφρασε τις ευχές του Οικουμενικου Πατριάρχου.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ.Παίσιος όπου συνεχάρη τον Νεο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου κ. Στέφανο ενώ από την πλευρά του ο Επίσκοπος κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου κ. Παίσιο, τους Σεπτούς αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου καθώς έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη θα τελεστεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Επίσκοπο Στρατονικείας.

Λίγα λόγια για τον χειροτονηθέντα Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο:

Ο Θεοφιλέστατος κ.Στέφανος τυγχάνει Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας ,μεγάλωσε στα Τρίκαλα όπου και εισήχθει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού όπου υπηρέτησε επί δώδεκα έτη και στη συνέχεια Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 6-1-1999 από τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2001 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον ίδιο Μητροπολίτη.
Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Λέρου ώς Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρρένων ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Τέλος στις 28 Νοεμβρίου 2016 εξελέγει Επίσκοπος επί τη προτάσει του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου.

ΠΗΓΗ romfea