ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρωτοχρονιά στον Μητροπολιτικό Ναό στα Ιωάννινα

Πρωτοχρονιά στον Μητροπολιτικό Ναό στα Ιωάννινα

Σήμερα, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 τελέστηκε η Περιτομή του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής της Περιτομής του Κυρίου και επίσης στον Άγιο Βασίλειο, τον Μέγα Ιεράρχη που επίσης σήμερα εορτάζεται η μνήμη του.

''Η Εκκλησία και ο εκκλησιαστικός λόγος δεν είναι ποτέ πολιτικός λόγος, με την έννοια της πολιτικής όπως την γνωρίζουμε στον σύγχρονο αλλά είναι λόγος που ενδιαφέρεται να κάνει πολίτες'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Υπάρχουν βεβαίως αυτοί που βλέπουν το δικό τους συμφέρον στο τέλος και τα χαρίσματα τα ίδια δεν τα χαίρονται οι ίδιοι αλλά και αντί να γίνονται ευλογία για τον κόσμο γίνονται κατάρα και καταστροφή. Για αυτό οι πόλεμοι, για αυτό οι κοινωνικές αναταραχές, για αυτό όλα αυτά τα πράγματα που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα όταν λείπει η Χάρις του Θεού και το πνεύμα του Ευαγγελίου'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους παρουσία των τοπικών αρχών, του περιφερειάρχη, των εκπροσώπων του Στρατού, βουλευτών και άλλων εκπροσώπων φορέων, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Σχετικές ειδήσεις