Νέες photo και video από την καμένη μονή της Βαρνάκοβας – Κραυγή αγωνίας του μητροπολίτη Φωκίδος

Νέες photo και video από την καμένη μονή της Βαρνάκοβας – Κραυγή αγωνίας του μητροπολίτη Φωκίδος
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Tην κραυγή αγωνίας για την αποκατάσταση του μοναστηριού, εξέφρασε ο μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος για την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε ολοσχερώς το μοναστήρι της Θεοτόκου Βαρνακόβης.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η μητρόπολη επισημαίνεται ότι η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 το ιστορικό μοναστήρι του 11ου αιώνα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης.

Panagia Varnakova2017.3885

Σύμφωνα με τη μητρόπολη η πυρκαγιά, ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (Ναυπάκτου, Αχαΐας, Ιτέας, Μεσολογγίου) έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να περισώσουν το ιστορικό μοναστήρι. Η φωτιά λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων εξαπλωνόταν με ταχύτητα με αποτέλεσμα το έργο της πυροσβεστικής ήταν αρκετά δύσκολο.

Η καταστροφική πυρκαγιά ήταν ολοκληρωτική για το ιστορικό μοναστήρι. Οι 17 περίπου μοναχές είναι καλά στην υγεία τους και κατάφεραν να σώσουν την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας καθώς και τα Ιερά Λείψανα της Μονής.

Panagia Varnakova2017.3827

Σε λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνακόβης θα ξεκινήσει της προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών με την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και του κόσμου.

Ο μητροπολίτης Φωκίδος απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να αρχίσει εκ νέου η ανοικοδόμηση του ιστορικού μοναστηριού, καθώς και η επιβίωση των 17 μοναζουσών.

Panagia Varnakova2017.3844

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες και video από την απόκοσμη ομορφιά των Μετεώρων

Εικόνες και video από την απόκοσμη ομορφιά των Μετεώρων

Για την ανοικοδόμηση της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης, υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μπορούν να συνδράμουν όσοι το επιθυμούν για την αναβίωση και πάλι της ιστορικής μονής.

Ο λογαριασμός έχει ανοιχτεί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και ο αριθμός είναι:

IBAN Λογαριασμού GR7101104260000042654500125

Panagia Varnakova2017.3961

PHOTO GALLERY