ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Ξανά-καίει» το Φίλη ο Ιερώνυμος

«Ξανά-καίει» το Φίλη ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ιερώνυμος απάντησε στον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι τα πρακτικά που παρουσίασε στην Ιεραρχία το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2017 από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο «ήταν δικής του εμπνεύσεως και συγγραφής».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

«Μπορούν να απαντήσουν στον κ. Φίλη όσοι ήταν παρόντες στην συνάντηση» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Μην θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιμαχία με τον κ. Φίλη για να την εκμεταλλεύονται. Αν υπάρχει ερώτημα ή απορία του κ. Φίλη μπορούν να την απαντήσουν όσοι ήταν παρόντες, ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Καμμένος ή η κ. Γεροβασίλη ή ακόμη οι Αρχιερείς που ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «τα πρακτικά, που παραθέτει στην δήλωσή του ο κ. Φίλης αφορούν σε απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή πριν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την 5η Οκτωβρίου 2016».

Νωρίτερα με ανακοίνωση για όσα αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την σημερινή Σύνοδο Κορυφής, για την κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μάθημα των θρησκευτικών, εξέδωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Σχετικές ειδήσεις