ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της Πολιτείας»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της Πολιτείας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Μακρυνίτσα Σερρών έκανε λόγο για «πολύ καλές σχέσεις» και για «διακριτούς ρόλους» Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας είναι πάρα πολύ καλές, σημειώνοντας ότι απαιτείται συνεργασία για να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες.

«Υπάρχουν προβλήματα, αλλά προβλήματα υπάρχουν και στις οικογένειες» είπε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε :«Συχνά ακούμε για χωρισμό, αλλά από τι να χωρίσουμε; Η Εκκλησία είναι χώρος ελευθερίας. Όποιος θέλει να φύγει, ας φύγει και αν το μετανιώσει μπορεί να επιστρέψει. Αυτά είναι ιδεολογήματα και εφευρίσκονται για να δημιουργούν προβλήματα».

«Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της Πολιτείας και όταν υπάρχει ανάγκη όπως τώρα, συνεργαζόμαστε. Και θα ήταν ευχής έργο σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους η συνεργασία να έχει τον πρώτο ρόλο» συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος παραβρέθηκε στην Μακρυνίτσα στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Σερρών για το Α' Πανελλήνιο Συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων των ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφερόμενος στις κατασκηνώσεις και στο έργο που γίνεται εκεί, είπε:
«Καλούμαστε να δώσουμε στα παιδιά, σοφία μέσα από τη μόρφωση αλλά και την άνωθεν Σοφία, διότι εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο είδη σοφίας, εκεί έχουμε τον χαρισματικό άνθρωπο. Σήμερα μας χρειάζονται χαρισματικοί άνθρωποι. Χρειαζόμαστε πρότυπα. Πρότυπα γονέων, κληρικών, πολιτικών».

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις