ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Να προσευχόμαστε για τους δύο απαχθέντες Μητροπολίτες στη Μέση Ανατολή

Οικουμενικός Πατριάρχης: Να προσευχόμαστε για τους δύο απαχθέντες Μητροπολίτες στη Μέση Ανατολή

Με συγκινητικά λόγια μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τους δύο Μητροπολίτες οι οποίοι εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, έχουν απαχθεί στην Συρία και κανείς δεν γνωρίζει εάν ζουν ή όχι.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής (10/11/2017) στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στην Κοινότητα Υψωμαθείων της Κωνσταντινούπολης μίλησε για τους νέους μάρτυρες της Μέσης Ανατολής.

«Είναι ένας ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης, ο Χαλεπίου Παύλος, και ένας Συροϊακωβίτης, επίσης Χαλεπίου. Εξηφανίσθησαν μαζί και κανείς έκτοτε δεν έμαθε που βρίσκονται, τι απέγιναν, εάν εβασανίσθησαν, εάν εμαρτύρησαν ή εάν είναι απλώς φυλακισμένοι. Ας τους θυμόμαστε όλους στις προσευχές μας και ας δοξάζουμε τον Θεό που μας τηρεί εν ασφαλεία, εν ειρήνη, στον τόπο που ζούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Παράλληλα, προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για τους σημερινούς μάρτυρες της Μέσης Ανατολής, «για όλους αυτούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και για εκείνους, «που δεν προφταίνουν να την εγκαταλείψουν αλλά θυσιάζουν τη ζωή τους εκεί επί τόπου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις