ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σκοπιανό: Σε έκτακτη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σκοπιανό: Σε έκτακτη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σκόπια | Ιερά Σύνοδος: Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της 12μελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) την Παρασκευή (26/01/2018) αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η συνεδρίαση συγκαλείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και στον απόηχο των δηλώσεων του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί.

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ είχε αποφασίσει πως είναι αδιαπραγμάτευτη η μη χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων του, αλλά ως προς τα συλλαλητήρια ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει θέση κατά της διοργάνωσής τους.

Τη θέση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας αψήφησε τόσο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όσο και άλλοι οκτώ ιεράρχες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστική ήταν, άλλωστε, η δήλωση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου, ο οποίος χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως «φωνή λαού».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σχετικές ειδήσεις