ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σκοπιανό: Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σκοπιανό: Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σκόπια | Ιερά Σύνοδος:Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής (26/01/2018) συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εν όψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την ονομασία των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ είχε αποφασίσει πως είναι αδιαπραγμάτευτη η μη χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων του, αλλά ως προς τα συλλαλητήρια ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει θέση κατά της διοργάνωσής τους.

Διαβάστε επίσης:

Τη θέση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας αψήφησε τόσο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όσο και άλλοι οκτώ ιεράρχες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστική ήταν, άλλωστε, η δήλωση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου, ο οποίος χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως «φωνή λαού».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σχετικές ειδήσεις