ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άγιος Παΐσιος: «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτης αγωνίζεται και για τη Μακεδονία»

Άγιος Παΐσιος: «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτης αγωνίζεται και για τη Μακεδονία»

Επίκαιρες όσο ποτέ μοιάζουν οι διδαχές τουΑγίου Γέροντος Παΐσιου, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρόνια πριν είχε μιλήσει για τον πόλεμο που θα υφίστατο η Ελλάδα αναφορικά με την ελληνικότητα τηςΜακεδονίας.

Πριν από πολλά χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο πρώην υπουργός Βορείου Ελλάδος, Νικόλαος Μάρτης (1919-2013) είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό «Νοιάζομαι». Τότε, ο πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου για την «Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον του διορατικού Γέροντα Παϊσίου για τη Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης

- Κύριε Μάρτη, είχατε μιλήσει με το γνωστό Γέροντα Παΐσιο;

- Βέβαια! Και είχε γράψει ένα ποίημα για μένα! (σ.σ. αυτούσιο το ποίημα με το γραφικό χαρακτήρα του Γέροντα, δημοσιεύεται στο βιβλίο του Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Μαρτυρίες Προσκυνητών- Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Άθωνας» σελ. 272). Μου είχε πει μάλιστα «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ΄21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»…

- Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονία ο Γέροντας!

- Πολύ! Και σε κάποιους προσκυνητές που διένειμαν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους έλεγε να αγοράζουν και να διανέμουν και το βιβλίο μου, για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας!

- Σχετικά με τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών σας είχε πει κάτι συγκεκριμένο; Για την προπαγάνδα των Σκοπίων;

- Ναι! Ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου» για τη Μακεδονία!

- Δηλαδή θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα;

- Βεβαίως!

- Κύριε Μάρτη, από την όλη συζήτηση που είχατε με το Γέροντα, αισθανθήκατε δηλαδή ότι ήταν σίγουρος για την τελική μας δικαίωση;

- Αφού μου είπε «ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος»!

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Άγιο Παΐσιο

Σχετικές ειδήσεις