ΕΚΚΛΗΣΙΑ

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος προσέφερε βοήθεια 150.000 ευρώ σε 300 πληγείσες οικογένειες (pics)

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος προσέφερε βοήθεια 150.000 ευρώ σε 300 πληγείσες οικογένειες (pics)

Σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία «...αποφάσισε να προσφέρει χρηματικά βοηθήματα σε 300 πληγείσες οικογένειες» από τις πρόσφατες (Ιούλιος 2018) καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, μετέβη με τους δύο γραμματείς-πρακτικογράφους της στις τρεις Μητροπόλεις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Αρχής γινομένης από το απόγευμα της Παρασκευής (21/12), στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων προσέφερε χρηματικά βοηθήματα σε 50 οικογένειες της περιοχής Κινέττας, το πρωί του Σαββάτου στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Ραφήνας σε 100 οικογένειες της περιοχής Ραφήνας και χθες το μεσημέρι (22/12) στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι σε 150 οικογένειες της ομώνυμης περιοχής.

Παρουσία των οικείων αρχιερέων Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, κατά τις συναντήσεις του με τους πυροπαθείς, ο αρχιγραμματέας διαβίβασε τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των μελών της ΔΙΣ, «όπως ο νηπιάσας Κύριος Ιησούς Χριστός δίδει δύναμη και υπομονή στην αντιμετώπιση της δεινής δυσκολίας», ενώ ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος θα παράσχει νέα ενίσχυση σε εκατόν (100) ακόμη οικογένειες, ως συμβολή στο κόστος εκδόσεως αδείας επισκευής ή ανοικοδομήσεως των σπιτιών που καταστράφηκαν.

Το συνολικό χρηματικό ποσό το οποίο δόθηκε στις προαναφερθείσες 300 οικογένειες ήταν 150.000 ευρώ.