ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάσχα 2019: Tο πασχαλινό μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β' (vid)

Πάσχα 2019: Tο πασχαλινό μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β' (vid)
AP Photo

Από το ναό που έχει συνδέσει την ιστορία του με τα σπουδαιότερα κεφάλαια της πορείας του όλου του Απόδημου Ελληνισμού, τον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' μετέφερε τις ευχές του προς τις τρεις πατρίδες του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου: την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Αφρική.

Παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Ιωάννη Σιόκα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τους πολλούς ομογενείς που ήρθαν να εορτάσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα αλλά και τους πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και την Κύπρο, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων από την Αθήνα, Κώστας Μιχαηλίδης.

«Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αφρική και σε όλον τον κόσμο», ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

«Το Φως της Αναστάσεως να μας οδηγεί πάντα στην αγάπη, τη συγχώρεση, την ελπίδα, στην υπομονή και στην αναστάσιμη χαρά», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις