ΕΡΓΑΣΙΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχονται 2.000 πρoσλήψεις οπλιτών

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχονται 2.000 πρoσλήψεις οπλιτών
EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) δρομολογεί το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό.

Το YΠΑΜ έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το σχετικό έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» με αυτό ζητείται να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για προσλήψεις 2.000 ΟΒΑ το 2020 αλλά και για αριθμό προσλήψεων τα επόμενα δύο χρόνια, το 2021 και το 2022.

Οι ανάγκες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πεντάγωνο», οι μεγαλύτερες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό καταγράφονται στον Στρατό Ξηράς. Από τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ που προγραμματίζονται οι 1.200 θα καλύψουν ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Συγκεκριμένα, 400 οπλίτες χρειάζονται για να στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις, 400 για θέσεις τεχνικού προσωπικού και άλλοι 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από 400 οπλίτες ΟΒΑ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πρόκειται να πάρουν το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία.

Με την πρόσληψη των 2.000 οπλιτών ΟΒΑ εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Η συγκεκριμένη κατηγορία στελεχών του Στρατού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι ΕΠΟΠ ύστερα από επταετή θητεία έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης έπειτα από εξετάσεις.

Οι τελευταίες προσλήψεις οπλιτών ΟΒΑ είχαν γίνει το 2017, όμως οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και γι' αυτό τα επιτελεία είχαν ζητήσει κι άλλες. Ανώτατες στρατιωτικές πηγές έχουν επισημάνει στα «ΝΕΑ» πως είναι απαραίτητο να γίνονται προσλήψεις σε ετήσια βάση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις