ΕΡΓΑΣΙΑ

Διορισμοί Εκπαιδευτικών και κατανομές: Πότε θα ανακοινωθούν - Διευκρινίσεις Κεραμέως (vid)

Διορισμοί Εκπαιδευτικών και κατανομές: Πότε θα ανακοινωθούν
Οι διορισμοί όπως και πέρυσι θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι με ψηφιακό τρόπο
Intime News

Θέμα ημερών η κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση

Πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα «ή και νωρίτερα» θα ανακοινωθεί η κατανομή των 8.586 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή και στη γενική εκπαίδευση, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου οι νέοι διορισμοί θα ανέρχονται σε 25.000, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Με 16.200 διορισμούς και 8.500 νέους αυτήν την εβδομάδα επιδιώκουμε να μειώσουμε τους αναπληρωτές και να έχουμε πιο σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ προχωρούμε και σε άλλους διορισμούς. Οι διορισμοί όπως και πέρυσι θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι με ψηφιακό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως. «Η κατανομή γίνεται στην βάση των οργανικών κενών», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Σχετικά με το ολοήμερο σχολείο ανέφερε ότι θα ισχύσει σε 5.000 τμήματα, τα μισά από τα σχολεία της χώρας, ενώ σχετικά με τις βάσεις 2022 δήλωσε ότι «γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν πριν από το 15 Αύγουστο, πιο νωρίς από ποτέ».

Υπενθυμίζοντας τέλος, ότι τα Μηχανογραφικά κλείνουν τη Δευτέρα η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «δεν πορευόμαστε με ό,τι δίνει ψήφους αλλά έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν επιλογές και γι’ αυτό θεσμοθετήθηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδηγεί σε ρεαλιστικές επιλογές τα παιδιά».