ΕΡΓΑΣΙΑ

Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία εργασία

Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία εργασία

Επίσκεψη με τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης Περιστερίου και Αιγάλεω

Επίσκεψη στο Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης Περιστερίου και Αιγάλεω πραγματοποίησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα και ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κα Συρεγγέλα και ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισαν ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της γυναικείας εργασίας και η καταπολέμηση των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες στην αγορά εργασίας και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ για τα νέα προγράμματα που προωθούν την απασχόληση και αναβαθμίζουν τις δεξιότητες όλων όσων αναζητούν εργασία και κυρίως των γυναικών.

«Η προώθηση της γυναικείας εργασίας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας» δήλωσε η υφυπουργός κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε πως «στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μειώνουμε τη γυναικεία ανεργία, ενισχύουμε τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας και αξιοποιούμε ισότιμα το γυναικείο δυναμικό της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανάγκες των γυναικών και το αποδεικνύουμε συνεχώς δημιουργώντας νέες και καινοτόμες δράσεις στήριξής τους. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την οικονομία μας, προωθούμε την ουσιαστική ισότητα των φύλων και θέτουμε τα θεμέλια για την κοινωνική μας πρόοδο».

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η προώθηση στην απασχόληση άνεργων γυναικών αποτελεί προτεραιότητα και γι’ αυτό υλοποιούμε διαρκώς δράσεις με έμφαση στις γυναίκες, είτε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για γυναίκες, είτε για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από γυναίκες. Επίσης ενισχύουμε τις δεξιότητές τους και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το 75% των 90.000 ωφελουμένων του προγράμματος κατάρτισης είναι γυναίκες. Η ΔΥΠΑ θα συνεχίσει να στηρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια όλες τις γυναίκες».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ: Προσωρινοί πίνακες για 2.260 θέσεις σε υπηρεσίες υπουργείων

ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τις 3.000 θέσεις εργασίας

Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή του