ΕΡΓΑΣΙΑ

Δημήτρης Στρατούλης: Δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων

Δημήτρης Στρατούλης: Δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων

"Βάζουμε τέλος στη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης , που προκλήθηκε κυρίως μέσω του λεγόμενου PSI, με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης" επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μετά τη συνάντηση με τις Συνεργαζόμενες Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε πως τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι δίκαια.

Με την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συνταξιούχων, συζήτησε τα θέματά τους και επεσήμανε πως "το πρώτο αίτημα τους είναι να μην υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων, το δεύτερο είναι να αποκατασταθούν οι απώλειες στις συντάξεις και το τρίτο, να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης".

Αναλυτικότερα, εξήγησε πως "Σε ότι αφορά το πρώτο αίτημα, υπογραμμίσαμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις συντάξεων και νέες , δυσμενείς για τους ασφαλισμένους, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων για τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταθέσουμε το επόμενο διάστημα".

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα του ασφαλιστικού ως «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις που έχει αυτή την περίοδο με τους θεσμούς.

"Για το δεύτερο θέμα που τέθηκε από την αντιπροσωπεία, υπογραμμίσαμε ότι θα πάμε σε σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τα χρόνια των μνημονίων, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλιστα, ως δείγμα καλής θέλησης και ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση προχωράμε με την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων, για όσους έχουν εισόδημα από σύνταξη έως 700 ευρώ" πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Σχετικές ειδήσεις