ΕΡΓΑΣΙΑ

Έρχονται 10.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων

Έρχονται 10.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων

Αλλάζει πλήρως το τοπίο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με σχέδιο που περιλαμβάνει το κλείσιμο καταστημάτων και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών στο εξωτερικό.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Απόρροια αυτού, σύμφωνα με το Liberal, ένας στους τέσσερις τραπεζοϋπαλλήλους να χάσουν τη δουλειά τους τα επόμενα δύο χρόνια..

Οι 10.000 απολύσεις αφορούν μόνον εργαζόμενους στην Ελλάδα, όταν αυτή την στιγμή ο αριθμός τους είναι 42.000 τραπεζοϋπάλληλοι. Το θέμα είχε τεθεί από το πρώτο κιόλας μνημόνιο, αλλά επανήλθε και επαναδιατυπώθηκε με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία και είναι εν εξελίξει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο υλοποιείται με το πρόσχημα της μείωσης του κόστους.

Η συρρίκνωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν από τις πρώτες «προτάσεις» που έπεσαν στο τραπέζι από τους δανειστές και με αντικειμενικό στόχο την μείωση της πολιτικής επιρροής της χώρας μας σε γειτονικές χώρες. Ήταν σαφές, όπως επισημαίνει το Liberal ότι η δεσπόζουσα θέση που είχε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα Βαλκάνια ήταν «ενοχλητική».

Το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα είναι ότι με την υποχρεωτική πώληση των θυγατρικών στα Βαλκάνια οι ελληνικές τράπεζες χάνουν αυτόματα και τη δυνατότητα να ανακάμψουν και να μεταφέρουν κέρδη στην Ελλάδα, καθώς οι χώρες των Βαλκανίων βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις