ΕΡΓΑΣΙΑ

Ασφαλιστικό: Προσπαθούν να «μαζέψουν» αυτά που... έσπειραν!

Ασφαλιστικό: Προσπαθούν να «μαζέψουν» αυτά που... έσπειραν!

Για τον αντίκτυπο που θα έχει στους μισθωτούς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών την οποία προτείνει η κυβέρνηση, μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατρούγκαλος: «Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώνουν»

«Για τους μισθωτούς είναι μία επιβάρυνση, αλλά είναι αναγκαίο κακό, γιατί θα ήταν μεγαλύτερο σοκ η περικοπή των συντάξεων. Γνωρίζετε ότι ο άνεργος συντηρείται σε πολλές περιπτώσεις από συντάξεις, γιατί δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, πέραν των 12 μηνών», εξήγησε στη συνέντευξή του στο Star ο κ. Κατρούγκαλος.

Στόχος της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι να «ελαφρυνθούν» αυτοί που δεν μπορούν να πληρώνουν και διευκρίνισε ότι «κάποιος που είναι σε αναστολή επαγγέλματος δεν είναι δίκαιο να πληρώνει και δεν θα πληρώνει. Αυτό είναι μία από τις βελτιώσεις στην πρόταση μας», είπε ο υπουργός Εργασίας.

«Η επιβάρυνση για τους αγρότες που ανήκουν στην τρίτη ασφαλιστική κλάση, που είναι και η πλειοψηφία, θα είναι το 2017 λιγότερο από 0,50 ευρώ την ημέρα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, ενώ προσέθεσε ότι το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κάτω των 2.500 ευρώ, επομένως θα πάνε στη χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα, άρα θα πληρώνουν ασφάλιστρα για εισόδημα 468 ευρώ.

Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια, ενώ χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» και τα 15 χρόνια που προτείνει η κυβέρνηση ως ελάχιστο χρόνο για τη χορήγηση εθνικής σύνταξης.

Σχετικά με την ενοποίηση των ταμείων, ο υπουργός Εργασίας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μη ελλειμματικά ταμεία, λόγω της κρίσης και της θηριώδους ανεργίας και γι' αυτό εντάσσουμε όλα τα ταμεία σε ένα, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτά τα ελλείμματα».

Σχετικές ειδήσεις