ΕΡΓΑΣΙΑ

Πόσα μπορούν να γλιτώσουν όσοι συνταξιοδοτηθούν σήμερα

Πόσα μπορούν να γλιτώσουν όσοι συνταξιοδοτηθούν σήμερα

Τριετές πλέγμα προστασίας για όσους συνταξιοδοτηθούν από φέτος έως το 2018. Πώς αποκλιμακώνονται τα οφέλη ανάλογα με το έτος αποχώρησης.

ΟΙ ΕΞΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Μόνιμο μπόνους για τους ασφαλισμέ-νους των Ειδικών Ταμείων. Κερδισμένοι και όσοι φεύγουν με διαδοχική ασφάλιση

Οι ασφαλισμένοι που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου 2016 και εντεύθεν εμπίπτουν στον νέο τρόπο υπολογισμού, που είναι ίδιος τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα

Εξι κατηγορίες ασφαλισμένων διασώζονται από το βαθύ «μαχαίρι» των νέων συντάξεων. Πρόκειται για 146.000 εργαζομένους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες και μπορούν, σύμφωνα με το Εθνος, αξιοποιώντας διατάξεις του πρόσφατου νόμου, να εξασφαλίσουν προσαύξηση στον βασικό κορμό της σύνταξής τους.

Χωρίς να γλιτώνουν απαραίτητα τις μειώσεις, ανήκουν

- Εκείνοι που δικαιούνται προσωπική διαφορά παρόλο που συνταξιοδοτούνται με τον τρόπο υπολογισμού. Οσοι φύγουν από 13/5/2016 μέχρι και 31/12/2018 θα είναι οι μόνοι σνταξιούχοι του νέου καθεστώτος που θα πάρουν προσωπική διαφορά.

- Εκείνοι που πλήρωναν υψηλές εισφορές και δικαιούνται να λάβουν και περισσότερο από το άθροισμα της εθνικής και ανταποδοτικής που θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Ειδικότερα 35 χιλιάδες εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν την ερχόμενη τριετία, 60.000 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και τράπεζες, 51.000 μονοσυνταξιούχοι του ΤΣΑΥ και ασφαλισμένοι μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ προστατεύονται λιγότερο ή περισσότερο από τις μεγάλες αναπροσαρμογές τις οποίες έφερε από 13 Μαΐου ο νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων.

Σχετικές ειδήσεις