Ενίσχυση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ζητούν 6 στους 10 πολίτες

Newsroom Newsroom

Ενίσχυση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ζητούν 6 στους 10 πολίτες

Η ενδυνάμωση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε όλους τους κλάδους απασχόλησης κρίνεται ως αναγκαία από τους 6 στους 10 Έλληνες -ειδικότερα από το 61% των Ελλήνων πολιτών- σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλήνιας συνδρομητικής έρευνας της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό 65% εντοπίζεται στις ηλικίες 18-34 ετών, στην πληθυσμιακή ομάδα που κατά τεκμήριο βρίσκεται αντιμέτωπη με οξυμένα προβλήματα ανεργίας, υποαπασχόλησης και φυγής στο εξωτερικό, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Το 51% των ερωτώμενων δηλώνουν έλλειψη γνώσης ή αδυναμία επαρκούς αποτίμησης των επιπτώσεων της καταστρατήγησης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Στο ερώτημα από ποιον πρέπει να γίνεται ο καθορισμός των εργασιακών όρων και των μισθών, το 54% απαντάει το κράτος και το 39% οι επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, στο σχόλιό της για την έρευνα, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν αποτελούν "συντεχνιακό προνόμιο" μιας κάποιας μικρής ελίτ αλλά καθολική, αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική απαίτηση που αφορά το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου πανελλαδικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved