ΕΡΓΑΣΙΑ

Βουλή - Προϋπολογισμός 2017 - Αντωνοπούλου: Επιμένει πως η ανεργία μειώθηκε

Βουλή - Προϋπολογισμός 2017 - Αντωνοπούλου: Επιμένει πως η ανεργία μειώθηκε

Επιμένει πως η ανεργία μειώθηκε ηαναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, από του βήματος της Βουλής, κατηγορώντας όσους ισχυρίζονται το αντίθετο για κινδυνολογία.

«Είμαστε αποφασισμένοι. Αλλάζουμε σελίδα. Δεν θα μείνουμε σαν αριστερή παρένθεση, αλλά σαν εκείνη η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο», ανέφερε ο αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ουρανία Αντωνοπούλου που κατηγόρησε τη ΝΔ για κινδυνολογία.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η ανεργία αυξάνεται, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε διακόσιες χιλιάδες θέσεις, οι οποίες αναδεικνύουν ότι η απασχόληση από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά διακόσιες χιλιάδες θέσεις». Είπε ακόμη ότι «οι δείκτες οικονομικού κλίματος, επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, προμηθειών manager, όλοι παρουσιάζουν θετικά πρόσημα τους τελευταίους οκτώ, εννέα μήνες».

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στον ανασχεδιασμό στον οποίο προχώρησε η σημερινή κυβέρνηση για τα υποστηρικτικά προγράμματα για τους ανέργους, «με αποτέλεσμα την απομείωση της ανεργίας». Επισήμανε εξάλλου ότι μετά τις αναπροσαρμογές, οι περισσότεροι από τους ανέργους, αυτούς που έχουν απολυθεί πρόσφατα, αλλά κι αυτοί που έχουν απολυθεί πριν από τρία και τέσσερα χρόνια, εμφανίζονται στον ΟΑΕΔ και θέλουν να εγγραφούν. Έτσι, «ενώ τα προηγούμενα χρόνια για κάθε θέση κοινωφελούς εργασίας που είχαν προκηρύξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είχαμε πέντε ανέργους που ήθελαν να εγγραφούν, σήμερα, για κάθε μία θέση, έχουμε δώδεκα».

«Έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό αυτών οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν, παρότι έχουμε λιγότερη ανεργία. Γιατί; Γιατί ο ΟΑΕΔ αναμορφώνεται, γιατί ο ΟΑΕΔ δίνει καλύτερες υπηρεσίες, γιατί ο προγραμματισμός μας αντιστοιχεί πολύ περισσότερο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και έτσι οι άνεργοι θέλουν να εγγραφούν», είπε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κινδυνολογεί μονίμως λέγοντας ότι εκτοξεύεται η ανεργία, αν και η ανεργία μειώνεται.

«Επειδή έχουμε καλύτερες υπηρεσίες στον ΟΑΕΔ σήμερα, και επειδή έρχονται περισσότεροι άνεργοι να εγγραφούν, παίρνουν τους εγγεγραμμένους ανέργους, όχι τους ανέργους που υπάρχουν στην οικονομία και λένε "αυξήθηκε η ανεργία". Η ανεργία απομειώθηκε. Να σταματήσουμε να λέμε ψέματα. Να σταματήσουμε να κινδυνολογούμε, διότι αυτό που έχουμε μπροστά μας, το μεγάλο διακύβευμα είναι πώς η οικονομία, πώς η κοινωνία θα μπορέσει να περάσει στην επόμενη μέρα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Προϋπολογισμός 2017: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ψηφίζουν μέτρα «φωτιά»

Σχετικές ειδήσεις