ΕΡΓΑΣΙΑ

Πλήρης οδηγός για παλαιούς και νέους συνταξιούχους: Περικοπές, επανυπολογισμός και προσωπική διαφορά

Πλήρης οδηγός για παλαιούς και νέους συνταξιούχους: Περικοπές, επανυπολογισμός και προσωπική διαφορά

Το θέμα της προσωπικής διαφοράς δεν αφορά μόνο στους παλαιούς συνταξιούχους, αλλά και σε όσους υποβάλλουν ή υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΛΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

«Από το 2019 στις κύριες συντάξεις θα υπάρξουν περικοπές που θα συνδέονται με την προσωπική διαφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο γνωστός εργατολόγος.

ane

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μπούρλος δηλώνει αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή μη των μειώσεων ότι, «νομικά ο επανυπολογισμός παλαιών και νέων συντάξεων θα πρέπει να λάβει τον τύπο και την μορφή μίας νέας απόφασης, στην οποία θα φαίνεται ο τρόπος των μειώσεων. Δεν αρκεί δηλαδή ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τον συνταξιούχο

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι του επανυπολογισμού

1. Συνταξιούχοι στρατιωτικοί που αποχώρησαν πριν τα 50 τους έτη λαμβάνοντας σύνταξη με αποδοχές του επόμενου βαθμού από αυτόν που είχαν, κατά την έξοδό τους από την υπηρεσία.

2. Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με καθεστώς μειωμένης σύνταξης, δηλαδή με όριο ηλικίας μικρότερο από τα 60 ή τα 65 χρόνια.

3. Όσες γυναίκες συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα με 20, 25 και 28 έτη ασφάλισης παίρνοντας πλήρη σύνταξη από ΔΕΚΟ, τράπεζες, Δημόσιο, αλλά ακόμη και από το ΙΚΑ (ούσες μητέρες ανηλίκων).

Σχετικές ειδήσεις