ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτή είναι η «σούμα» των μειώσεων - Όσα χάνουν για πάντα όλοι οι συνταξιούχοι

Αυτή είναι η «σούμα» των μειώσεων - Όσα χάνουν για πάντα όλοι οι συνταξιούχοι

Παροχές και δικαιώματα αφαιρούνται από την τρίτη ηλικία άπαξ διά παντός για να καλύψει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις απαιτήσεις των δανειστών. Το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις-χαρτζιλίκια, και μάλιστα με αυτά τα πενιχρά -πλέον- εισοδήματα συντηρούνται και άλλα μέλη της οικογένειας.

ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Το ανελέητο «κυνήγι» των συνταξιούχων συνεχίζεται... Η κυβέρνηση στο πρώτο πράγμα που στρέφεται όταν της ζητηθούν από τους εταίρους μειώσεις και περικοπές είναι, το «πετσόκομμα» συντάξεων και παροχών. Αν κάποιοι αναρωτιούνται πόσο ακόμα μπορούν να κόβονται συντάξεις και επιδόματα, θα λάβουν την απάντηση κατευθείαν από το κυβερνητικό επιτελείο, αφού ακόμα και τώρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, βγάζουν μπροστά πρώτον την «κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» και δεύτερον την μείωση της Εθνικής Σύνταξης, η οποία με βάση τα λεγόμενα των δανειστών θεωρείται γενναιόδωρη σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Ισχνές συντάξεις, τεράστιες απώλειες

Οι απανωτές περικοπές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι δεν έχουν αφήσει σχεδόν κανένα ανεπηρέαστο. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος αποδεικνύεται ιδιαίτερα επώδυνος, καθώς όσοι υποψήφιοι συνταξιούχοι βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2017 θα δουν μέχρι και 40% μειωμένη σύνταξη σε σχέση με εκείνη που θα έπαιρναν με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο. Τα συγκεκριμένα υψηλά ποσοστά μειώσεων αναμένεται να εφαρμοστούν κυρίως σε όσους ασφαλισμένους:

- που βγαίνουν πρόωρα στη συνταξιοδότηση

- βγαίνουν στη σύνταξη με 35ετία

- είναι εργαζόμενοι του Δημοσίου

- είναι γονείς με ένα ή περισσότερα ανήλικα παιδιά

«Όνειρο θερινής νυκτός» πλέον το... ΕΚΑΣ

Το επίδομα-βοήθημα που ξεκίνησε να δίνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε αυτούς δηλαδή που το είχαν πραγματική ανάγκη, και τούς το κατήργησαν σταδιακά χωρίς δεύτερη σκέψη. Μέχρι τις 31/12/2019 θα έχει κοπεί ολοκληρωτικά σε όλους τους δικαιούχους. Μέχρι σήμερα 300.000 συνταξιούχοι έχασαν από 30 ευρώ έως 230.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εξοικονομήσει από την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ: 2,24 δις ευρώ.

Οι μειώσεις των επικουρικών δεν έχουν τελειωμό

Το «πετσόκομμα» των επικουρικών συντάξεων δεν έχει τέλος... Πάνω από 1 δις ευρώ θα χάσουν οι σημερινοί συνταξιούχοι από τις επικουρικές τους μέχρι το 2019. Οι περικοπές ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα 200! Τι «βγήκε» από τις τσέπες 248.618 συνταξιούχων:

- 10.014 έχασαν πάνω από 200 ευρώ

- 118.779 συνταξιούχοι από 100- 200 ευρώ/ μήνα: ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες, εμπορουπάλληλοι, υπάλληλοι Εμπορικής Τράπεζας, μισθωτοί υψηλόμισθοι με πολλά χρόνια ασφάλισης, υπάλληλοι Τράπεζας Πίστεως, ναυτικοί

- 52.676 συνταξιούχοι από 50-100 ευρώ/ μήνα

- 22.746 από 20- 50 ευρώ/ μήνα

- 44.403 συνταξιούχοι έως 20 ευρώ

ΕΦΑΠΑΞ: Συνεχίζεται η περικοπή του

Όσοι συνταξιούχοι είναι δικαιούχοι του ΕΦΑΠΑΞ βρίσκονται μπροστά σε δύο εμπόδια. Αφενός της μεγάλης αναμονής, έως και 3 χρόνια για την καταβολή του επιδόματος, αφετέρου της τεράστιας απώλειας στο ποσό που κανονικά θα δικαιούνταν. Ήδη οι περικοπές που έχουν γίνει κυμαίνονται από 15-22%!

Έως 31/12/2016 δόθηκαν «πετσοκομένα» από 15%- 22% περίπου 11.500 εφάπαξ. Περίπου 55.000 δικαιούχοι είδαν μειώσεις από 3.000 έως 5.500 ευρώ. Ωστόσο, από τις αρχές του χρόνου δεν έχει δοθεί κανένα ΕΦΑΠΑΞ. Τα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα που εκκρεμούν, απονέμονται με μεγάλες καθυστερήσεις.

Μερίσματα: Μειώσεις από 11% έως 65%!

284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου είδαν ήδη μειωμένο το μέρισμά τους από 11-65% που λαμβάνουν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Αυτό μεταφράζεται σε 65 έως 90 ευρώ!

ΠΙΝΑΚΑΣ

27 ΠΙΝΑΚΑΣ

6% φόρος Υγείας για όλους τους συνταξιούχους!

Από την αύξηση της παρακράτησης της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, αλλά και την επιβολή παρακράτησης 6% στιςεπικουρικές συντάξεις από τον Ιούλιο του 2015, περίπου 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι έχασαν γύρω στα 600 εκατ. ευρώ. Θεσπίστηκε ισόβιο χαράτσι 6% για όλους τους συνταξιούχους αλλά και για όλα τα είδη των συνταξιοδοτικών παροχών, όπως κύριες, επικουρικές και μερισματικές συντάξεις.

Σχετικές ειδήσεις