Βάζουν «τέλος» οι δανειστές σε επιδόματα αναπηρίας και σε κοινωνικές παροχές

Ριζικές ανατροπές σε εργασιακά και κοινωνικά προνόμια, φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να χάνει χρόνο, το αμέσως επόμενο διάστημα, πλήττοντας βάναυσα τα ελληνικά νοικοκυριά.
Βάζουν «τέλος» οι δανειστές σε επιδόματα αναπηρίας και σε κοινωνικές παροχές
2'

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους τελευταίους μήνες βρίσκονται όλες οι τροποποιήσεις που θα επέλθουν στα επιδόματα αναφορικά με όσα συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές. Το σίγουρο είναι ότι, οι... υποσχέσεις του Υπουργείου Εργασίας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο έταξε στους Θεσμούς τη δημιουργία μίας «Ενιαίας Αρχής Απόδοσης Επιδομάτων» με στόχο θεωρητικά να «ανανεωθεί» ο ΟΓΑ.

«Πίσω από τις λέξεις» η πραγματικότητα όμως φαντάζει διαφορετική. Οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, η ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων, αλλά και η κατάργηση των περισσότερων κοινωνικών παροχών κάνουν το τοπίο ακόμη πιο «θολό» και τα νοικοκυριά να «τρέμουν»...

Οι Θεσμοί θέλουν όλο νέες περικοπές... Δεν σταματούν να ζητούν νέες μειώσεις και «ψαλίδια», ακόμη και από τα επιδόματα των αναπήρων. Αυτά είναι τα επώδυνα μέτρα που το κυβερνητικό επιτελείο χαρακτηρίζει «εξορθολογιστικά» και «μεταρρυθμιστικά»!

Ο χάρτης των περικοπών των προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και η μείωση των αναπηρικών θα «ανοίξει» στα μέσα του καλοκαιριού ενώ φέρεται να «κλείσει» μέχρι το τέλος του έτους και το αργότερο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2018. Καθοδόν βρίσκεται και η ενοποίηση του ενιαίου βοηθήματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ, με άμεσο στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών. Οι αλλαγές που έρχονται εμπεριέχουν κατάργηση ή μείωση επιδομάτων μέσα από την αλληλοκάλυψη του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Και δεν φτάνουν οι μειώσεις και οι περικοπές που ανατρέπουν τις ζωές όλων των ελληνικών νοικοκυριών, όλα δείχνουν πως καταφτάνουν άμεσα και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, επιπλέον φόροι, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα των συνταξιούχων, μείωση των παρεχόμενων προνοιακών αγαθών, αλλά και ένα σωρό σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απόλυτη φτωχοποίηση όλους τους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή