ΕΡΓΑΣΙΑ

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Ανατροπή στην ημέρα πληρωμής- Δείτε πότε θα καταβληθεί η τρίτη δόση

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Ανατροπή στην ημέρα πληρωμής- Δείτε πότε θα καταβληθεί η τρίτη δόση

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη διοίκηση τουΟΓΑ.

Είναι οριστικό και με τη «βούλα» του... ΟΓΑ! Αύριο, Παρασκευή 20/10/2017, 730.000 δικαιούχοι θα εισπράξουν τα χρήματα που τους αντιστοιχούν από την τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων. Μάλιστα, η πίστωση ξεκίνησε, ενώ την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Η πολυαναμενόμενη πληρωμή θα γίνει τρεις ημέρες πριν από τις προβλέψεις. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 199,5 εκατ. ευρώ. Τα οικογενειακά επιδόματα καταβάλλονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια, και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του εντύπου Α21, όπως και η παράλληλη υποβολή του με την δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Αυτά τα επιδόματα θα δοθούν αύριο (Παρασκευή 20/10/2017)

Αύριο, Παρασκευή 20/10/2017 θα δοθούν, τόσο το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που χορηγείται από το πρώτο παιδί, όσο και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων πολύτεκνων οικογενειών. Να υπενθυμίσουμε ότι, πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε η σχετική απόφαση για την ανάληψη δέσμευσης πίστωσης, ύψους 232 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Ανακοίνωση ΟΓΑ

«Την ίδια ημερομηνία πληρώνονται εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Η πληρωμή αυτή αφορά συνολικά 730.000 δικαιούχους και η δαπάνη ανέρχεται στα 199,5 εκατομμύρια ευρώ». Όπως σημειώνει ο ΟΓΑ «πρόκειται για την μεγαλύτερη Γ’ δόση σε πλήθος δικαιούχων που έχει καταβληθεί από το 2013, όταν άρχισαν να πληρώνονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Ειδικότερα, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών θα εισπράξουν στο πλαίσιο της πληρωμής Γ’ Τριμήνου 730.000 οικογένειες δικαιούχων, έναντι 716.975 το 2016,

Από την προηγούμενη πληρωμή της Β’ δόσης 2017, ο ΟΓΑ επεξεργάστηκε επιπλέον 170.000 αιτήσεις. Επίσης ο Οργανισμός έχει ήδη εκκαθαρίσει και συνολικά πληρώσει φέτος περισσότερες από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Πρόκειται για αιτήσεις κυρίως του 2016 και του 2015, αλλά και παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει ήταν ελλιπή. Οι υπηρεσίες εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων ταυτόχρονα με την επεξεργασία των Α21 που υποβλήθηκαν μετά την 1 Οκτωβρίου 2017 και θα υποβάλλονται τους επόμενους μήνες.

Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος – λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών – και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Οκτωβρίου 2017 και μετά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Δ’ τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως για το έτος 2017 οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis) μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2018. Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων») προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά».

Σχετικές ειδήσεις