ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΦΚΑ: Ποιοι και πότε θα λάβουν το Δωρόσημο Πάσχα 2018 - Όλες οι ημερομηνίες

ΕΦΚΑ: Ποιοι και πότε θα λάβουν το Δωρόσημο Πάσχα 2018 - Όλες οι ημερομηνίες

Όλη η εγκύκλιος που αφορά στους δικαιούχους.

Η καταβολή Δωροσήμου Πάσχα 2018 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους θα διενεργηθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους και ειδικότερα μέσω Τραπεζών, για τους οικοδόμους που υπέβαλαν το έντυπο «Δήλωση Τραπεζικού Λογαριασμού Πληρωμής Δωροσήμου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων» και μέσω Περ/κών ή Τοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών. Η πληρωμή του Δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί από 04/04/2018 μέχρι 20/04/2018 κατά τις ημερομηνίες 4, 5, 11, 12, 19 & 20/04/2018 εντός του πρωϊνού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των. Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι όταν προσέρχονται στο Υποκατάστημα για την πληρωμή σ΄ αυτούς του Δωροσήμου θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και επιπροσθέτως:

Για τους απογραφέντες μέχρι 03/02/2002 ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογ/μου Ασφ/νου.

Για τους απογραφέντες από 04/02/2002 και μετά Βεβαίωση Απογραφής Ασφ/νου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφ/νου.

Σε όσες περιπτώσεις η καταβολή Δωροσήμου γίνει με την χειρόγραφη διαδικασία με Υ.Σ (απορριφθέντες λογ/μοί από τράπεζες) θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στο Γενικό Έγγραφο τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αριθμ. πρωτ. Γ99/1/110/22-07-2002. Μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου καταβολής του Δωροσήμου τα Υποκαταστήματα Μισθωτών του ΕΦΚΑ αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ασφάλισης – Τμήμα Μητρώων καταστάσεις με τους ασφ/νους που πληρώθηκαν χειρόγραφα (καταστάσεις προκαταβολών). Η ενημέρωση είναι απαραίτητη προκειμένου τα ποσά που καταβλήθηκαν να μην υπολογισθούν στο Δωρόσημο της επόμενης χρονικής περιόδου. Για τον έγκαιρο υπολογισμό του επόμενου Δωροσήμου (Αύγουστος 2018) παρακαλούμε όπως με ευθύνη των Προϊσταμένων Τμημάτων οι καταστάσεις αυτές να αποσταλλούν στη Διεύθυνση Ασφάλισης – Τμήμα Μητρώων το αργότερο έως 27/04/2018.

Η καταβολή Δωροσήμου στους προαναφερόμενους οικοδόμους θα διενεργηθεί μέσω του συστήματος, στο οποίο αφού καταχωρηθεί ο Α.Μ.Α. του οικοδόμου, εκτυπώνεται το Ενημερωτικό Σημείωμα εις διπλούν. Στο Ενημερωτικό Σημείωμα εκτυπώνεται, πέραν των γνωστών στοιχείων (στοιχεία δικαιούχου – επωνυμία εργοδότη – Α.Μ.Ο.Ε. – χρονική περίοδος απασχόλησης – ημέρες – αποδοχές – ποσό Δωροσήμου) και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου εφόσον αυτός είναι καταχωρημένος στο Μητρώο Ασφαλισμένων. Σε περίπτωση που ο αριθμός δεν εκτυπωθεί ή αυτός που εκτυπώνεται διαφέρει απ΄ αυτόν που αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο του δικαιούχου οικοδόμου, ο εκδότης καταχωρεί τον ελλείποντα ή ορθό. Το Ενημερωτικό Σημείωμα υπογράφεται από τον εκδότη και παραδίδεται στον δικαιούχο οικοδόμο.

Για τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους που θα πληρωθούν από τα Υποκαταστήματα λόγω απόρριψης, να επικαιροποιηθούν τα ατομικά τους στοιχεία και να ελεγχεί ο αριθμός Τραπεζικού τους λογαριασμού καθώς και ο Α.Φ.Μ.. Για όσους οικοδόμους η καταβολή γίνεται μέσω Υποκαταστήματος, αφού πραγματοποιηθεί η επικαιροποίηση των στοιχείων, να καταχωρηθεί πριν την πληρωμή τους ο Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού και Α.Φ.Μ..

• Οι πάσης φύσεως προκαταβολές Δωροσήμου με την χειρόγραφη διαδικασία (χειρόγραφο Υ.Σ.) καταχωρούνται στις «καταστάσεις προκαταβολών» οι οποίες αποστέλλονται άμεσα μετά τη λήξη του Δωροσήμου στη Διεύθυνση Ασφάλισης – Τμήμα Μητρώων.

• Τα Υπηρεσιακά Σημειώματα που εκδίδονται απαριθμούνται σε ετήσια βάση και η/οι αντίστοιχη/χες Καταστάσεις Πληρωμής Δωροσήμου κλασάρονται σε ειδικά κλασέρ, με σχετική ένδειξη και φυλάσσονται με ευθύνη του Προϊσταμένου του Τμήματος.

• Οι συνάδελφοι των Υποκ/των που θα απασχοληθούν στην καταβολή Δωροσήμου μέσω του Ο.Π.Σ. – τ. Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., παρακαλούνται να συμβουλεύονται το εγχειρίδιο βημάτων διαδικασιών που τους χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Σχετικές ειδήσεις