ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης

Προσλήψεις 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης
οι εποχικοί πυροσβέστες διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό
photo: pixabay/αρχείο

Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ενόψει της φετινής αντιληπτικής περιόδου.

Μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης των πυροσβεστών. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι εξάμηνη.

Οι προσλήψεις αφορούν, πιθανότατα, την αντίστοιχη έγκριση του υπ. Προστασίας του Πολίτη της τροπολογίας (2018) για την ανανέωση της θητείας 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, ανανεώνεται η θητεία 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για δύο έτη και με εξάμηνες συμβάσεις -αντί των πενταμήνων.

Με την τροπολογία προστέθηκε εδάφιο το οποίο ορίζει ότι οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 έως και σήμερα, επαναπροσλαμβάνονται στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2018, με δυνατότητα εκ νέου πρόσληψης και για το έτος 2019 (μέχρι δηλαδή και την συμβατική / αντιπυρική περίοδο του 2019).

Αυτό, διότι οι εποχικοί πυροσβέστες διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης:

Βομβαρδισμένο τοπίο η Παναγία των Παρισίων: Σοκάρουν οι εικόνες του ναού πριν και μετά τη φωτιά

Σχετικές ειδήσεις