ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο: Ο «αόρατος φονιάς» σημαδεύει τους Τούρκους – Τρέμουν το ελληνικό υπερόπλο

Θρίλερ στο Αιγαίο: Ο «αόρατος φονιάς» σημαδεύει τους Τούρκους – Τρέμουν το ελληνικό υπερόπλο

Ελληνικά υποβρύχια παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων – Σε ετοιμότητα το Πόλεμικό Ναυτικό – Νταηλίκια των Τούρκων που δεσμεύουν τη θαλάσσια περιοχή από Καστελλόριζο μέχρι Κύπρο.

Μόνο και μόνο η πιθανότητα ή οι πληροφορίες που θέλουν το «Oruc Reis» τα επόμενα 24ωρα να λύνει κάβους από την θάλασσα του Μαρμαρά, άμεσα έθεσαν τα αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο σε επιφυλακή αλλά εμπράκτως φάνηκε η πρόθεση πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στα τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας χωρίς την συγκατάθεση της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com, ακόμη και η αποστολή υποβρυχίου στην ευρύτερη περιοχή δίνει το στίγμα των ελληνικών προθέσεων και στέλνει το μήνυμα πως οποιαδήποτε στιγμή θελήσει η Τουρκία να προκαλέσει, θα’ χει ν’ αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία δεν θα της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί μέσω κυβερνητικών Αξιωματούχων της Άγκυρας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια προληπτική ενέργεια από την μια πλευρά κι από την άλλη αποστέλλεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα όχι απλής ισχύος αλλά ουσιώδης αποτροπής, την ώρα που η Άγκυρα δεσμεύει παρανόμως περιοχές για ασκήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214, σε κάθε περίπτωση έχει πολλές ικανότητες και οι γείτονές μας γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους ότι πιο σύγχρονο έχει υπάρξει σε συμβατικό υποβρύχιο που σε κάθε διασυμμαχική άσκηση καταλαβαίνουν τα έτη που βρίσκεται μπροστά η χώρα μας σ’ αυτό τον τόσο ιδιαίτερο τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Εκτός όμως από το υποβρύχιο τύπου «Παπανικολής», εφόσον ξεκινήσει το δίδυμο σεισμογραφικό του «Barbaros» και περάσει τα στενά των Δαρδανελίων, τότε στενό αναμένεται και το pressing από τα Ελληνικά πολεμικά πλοία επιτήρησης.

Πάντως μπορεί και αυτή η πληροφορία για επικείμενη έναρξη ταξιδιού για το δεύτερο Τουρκικό σεισμογραφικό ν’ αποδειχθεί μια ακόμη Fake είδηση σαν αυτές που έχουν συνηθίσει να βγάζουν προς τα έξω οι γείτονές μας. Δεν θα παραξενέψουν και κανέναν, δικαιολογίες του τύπου ότι δεν έγινε τελικά ο απόπλους από μια «βλάβη» σε κάποιο όργανο του πλοίου.

Σε κάθε περίπτωση τα πάντα παρακολουθούνται και αναλόγως κινείται και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ως θεματοφύλακας στο Αιγαίο της Εθνικής Κυριαρχίας. Το σύντομο επερχόμενο ταξίδι του «Oruc Reis» σημαίνει πως θα εκδηλώσει διάφορα σενάρια για το Πολεμικό Ναυτικό.

Εκείνο που μένει είναι το τελικό πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία για το τι θα πράξουν και πως τα πλοία και όχι μόνo.

Μέχρι τώρα υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες- που μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη- αλλά και εκτιμήσεις από την πλευρά επιτελών, οι οποίες λένε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το ταξίδι του «Oruc Reis» να τελειώσει σύντομα και μόνο με τον πλου του προς την Κυπριακή ΑΟΖ, διότι όλο το πειρατικό ενδιαφέρον της Τουρκίας δείχνει ότι μονοπωλείται στα ενεργειακά της Κύπρου.

Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να είναι πιο μπροστά από το ερευνητικό. Το να κάνει ένα πέρασμα κατά τον πλου στα τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να σταματήσει ή και να κάνει μικρή στάση, για την πλειονότητα δεν σημαίνει τίποτα.

Για τους έμπειρους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνει το μήνυμα της διεκδίκησης και είναι ο λόγος που έχουν επιμείνει στις προτάσεις τους: Μία μονάδα επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να είναι εκεί πριν φτάσει το ερευνητικό. Όμως το ότι οι Τούρκοι Αξιωματούχοι επιμένουν με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους να ομιλούν και για το Αιγαίο και για τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας δημιουργώντας το ανάλογο κλίμα, δεν μπορεί ν’ αφήνει ασυγκίνητους τους Αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το γεγονός ότι είναι εξασφαλισμένο σχεδόν το σύνολο των μονάδων επιφανείας σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανεβάζει σημαντικό το ηθικό των πληρωμάτων και του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει πως η χώρα μας διαθέτει τις ανάλογες μονάδες σε περίπτωση που απαιτηθεί αυξημένη παρουσία στη Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν μια από τις κύριες προθέσεις των Τούρκων είναι και κάποια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Κρήτη ή δηλώνουν τις προθέσεις αυτές και προκαλούν διαρκώς σε αυτές για ν’ απασχολήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σ’ αυτά τα σημεία και εκείνοι να εργάζονται αλλού, στην Αν. Μεσόγειο που εκεί έχουν δείξει την πρόθεση του «ήρθα πειρατικά και θα μείνω».

Με πληροφορίες από: hellasjournal.com

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων